Certificatul COVID pentru angajați a fost respins de Senat. PSD și AUR au votat împotrivă. Legea merge în Camera Deputaților

Senatorii au dezbătut și votat, miercuri, proiectul de lege care prevede obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă. Legea nu a strâns suficente voturi pentru a fi adoptată. Senatul este prima cameră sesizată. Proiectul merge la Camera Deputaților, care este cameră decizională.

Legea avea nevoie de 69 de voturi, iar în favoarea proiectului s-au pronunțat doar 67 de senatori. PSD și AUR au votat împotriva proiectului de lege.

Obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă este mai aproape de intrarea în vigoare. Comisiile de specialitate din Senat au aprobat proiectul de lege, într-o şedinţă cu circ. În situația în care angajatul nici nu se vaccinează, nici nu se testează va intra în concediu fără plată 30 de zile.

Dacă după această perioadă tot nu are certificatul verde, angajatul la stat va fi concediat, iar la privat va decide angajatorul dacă îl concediază sau îi prelungeşte suspendarea.

La dezbateri în plen: PNL, USR și UDMR au anunțat că votează PENTRU, în timp ce PSD este ÎMPOTRIVĂ.

One thought on “Certificatul COVID pentru angajați a fost respins de Senat. PSD și AUR au votat împotrivă. Legea merge în Camera Deputaților

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: