8 MARTIE -ZIUA INTERNAȚIONALĂ A  MAMELOR,DOAMNELOR ȘI DOMNIȘOARELOR

La mulți ani pentru toate femeile din Piatra-Neamț și județul Neamț , astăzi  în cea mai frumoasă zi dedicată  lor.

Chiar dacă primăvara se lasă așteptată sărbătorirea doamnelor este în mare vogă în municipiul reședință de județ și în tot ținutul Neamțului.

Saloanele de înfrumusețare și florăriile sunt neîncăpătoare din prima oră a dimineții, pe de o parte de doamne și domnișoare  , pe cealaltă de tineri, soți sau parteneri de viață.

Piatra-Neamț a renăscut chiar și pentru o zi . Ziua de 8 martie  dedicată ființelor dragi, care trebuie iubite, adulate și răsfățate astăzi mai mult ca oricând.

Puțini știu însă că Ziua femeilor a fost sărbătorită pentru prima dată în lume în anul 1909 , peste ocean, mai exact în Statele Unite de către Partidul Socialist American cel care a pus în discuție drepturile femeilor.

În timp ziua de 8 Martie a fost adoptată și în Europa iar din 1977 Ziua Internațioanală a Femeii a fost adoptată prin rezoluție ONU.

Este în tradiția internațională că în această zi fetele și femeile  să primească cadouri, flori, parfumuri sau orice atenție menită să le aducă un gram de fericire și bucurie în plus.

Este ziua în care femeile sunt recunoscute pentru realizările lor, fără a ține cont de diferențele naționale, entice, lingvistice, culturale, economice sau politice.

LA MULȚI ANI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: