Peste 500 de locuri disponibile la Școlile Militare de Subofițeri de Jandarmi

Tinerii nemțeni interesați de o carieră în Jandarmeria Română au la dispoziție 505 locuri la Școlile Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni și Drăgășani și 13 zile pentru a trimite online cererea de înscriere.

Pentru sesiunea de admitere septembrie – octombrie 2021, la cele două instituții de învățământ postliceal ale Jandarmeriei Române sunt disponibile 551 de locuri, repartizate astfel:

  • 288 de locuri la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, (trei locuri pentru romi și două locuri pentru alte minorități), dintre care 255 de locuri alocate Jandarmeriei Române și 33 de locuri altor structuri;
  •  263 de locuri la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, (trei locuri pentru romi și două locuri pentru alte minorități), dintre care 250 de locuri alocate Jandarmeriei Române și 13 locuri altor structuri.

Pentru a putea participa la concursul de admitere, candidații trebuie să îndeplinească anumite condiții și criterii specifice, dintre care amintim: să aibă cetățenia română, să fie absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat, să fi obținut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puțin 9,00, să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani, împliniți în anul participării la concursul de admitere, să fie apți din punct de vedere medical, fizic și psihologic și fără antecedente penale.

Un stagiu de pregătire durează un an, perioadă în care elevii vor beneficia gratuit de cazare și masă în cadrul instituțiilor de învățământ postliceale ale Jandarmeriei Române. La finalul perioadei de studiu, în urma promovării examenelor de absolvire, viitorii subofițeri jandarmi vor fi repartizați să își desfășoare activitatea în unitățile Jandarmeriei.

Candidații se pot înscrie la o singură școală postliceală. Cererea-tip de înscriere se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se transmite, exclusiv în format electronic pe adresa contact@jandarmerianeamt.ro,  în perioada 02 – 14 septembrie 2021, inclusiv sâmbăta și duminica. Candidații care trimit cereri de înscriere vor primi un cod unic de identificare, folosit pe întreaga procedură de concurs. Dosarele de înscriere se depun, în volum complet, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț, până la data de 22 septembrie, de luni până vineri, în intervalul orar 09.00-15:00.

Probele de concurs pentru admiterea în instituțiile de învățământ postliceal constau în evaluarea cunoștințelor teoretice, aptitudinilor psihice, fizice și a stării de sănătate și se vor desfășura după următorul calendar:

  • 02 – 14.09.2021– perioada de înscriere;
  • până la data de 20.09.2021 – evaluarea psihologică;
  • până la data de 22.09.2021 – depunerea dosarului în volum complet;
  • 29.09 – 05.10.2021 – evaluarea performanței fizice;
  • 09.10.2021 – evaluarea cunoștințelor (test-grilă);
  • 11 – 31.10.2021 – examinarea medicală pentru candidații declarați „Admis” la probele anterioare.

Sunt declarați „Admis”, candidații care au fost declarați apt medical, în ordinea descrescătoare a notelor finale.

Rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora.

Informații suplimentare referitoare la condițiile de înscriere, întocmirea dosarului de recrutare, organizarea și desfășurarea probelor de selecție și a concursurilor de admitere se pot obține la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț din municipiul Piatra Neamț, strada V.A. Ureche, nr. 4-6, la numărul de telefon 0233/230391, interior 24535/ 24574 sau consultând site-ul unității: http://www.jandarmerianeamt.ro/category/admitere/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: