Transplant de rinichi în ziua de Crăciun! Un bărbat din Neamț a primit o nouă șansă la viață!

Un pacient de 52 de ani, din județul Neamț a primit în primele ore ale Crăciunului o nouă șansă la viata după 5 ani de dializa.

Intervenția este o premiera chirurgicala pentru spital, ambii rinichi fiind transplantati aceluiași pacient, în condițiile unor antecedente medicale ale donatorului cadaveric și a vârstei de 60 de ani.

Spitalul „Dr. C. I. Parhon” este singura unitate medicală din zona Moldovei unde există un Centru de Transplant Renal, medicii de aici având o experienţă de 20 de ani în efectuarea unor astfel de intervenţii.

Suntem recunoscatori familiei donatorului și dorim sa mulțumim în mod particular echipei de transplant pentru efortul depus la această intervenție maraton de aproximativ 9 ore. În mod particular suntem recunoscatori domnuluilui profesor Petru Cianga, care pe tot parcursul nopții de 24 decembrie a verificat compatibilitatea imunologica a pacienților și coordonatorilor echipei chirurgicale, Dr Cornel Moroșanu și Dr Adelina Miron, ce au făcut posibila aceasta premiera“, a precizat dr. Ionut Nistor, purtator de cuvant al spitalului. Operația a durat 9 ore, fiind începută la primele ore ale dimineții de 25 decembrie.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: