“Bâlciul Anual” de la Roman controlat de CJPC!

Începând cu data de 29.07.2019, conducerea CJPC Neamţ a dispus efectuarea de acţiuni de control operativ împreună cu reprezentanţii IPJ Neamţ – Directia de Investigare a Criminalitatii Economice Neamţ în perioada evenimentului denumit „Bâlciul Anual” în Municipiul Roman, respectiv 29.07 – 04.08.2019.

Au fost verificaţi atât operatorii economici care comercializau diferite produse, cât şi prestatorii de servicii de alimentaţie publică şi agrement. Acţiunile de control au vizat 16 operatori economici.

Pentru nerespectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor, Comisarii CJPC Neamţ au întocmit documente de control prin care au fost aplicate 3 avertismente şi 2 amenzi contraventionale în valoare de 2500 lei, iar pentru abaterile de informare au fost întocmite planuri de remediere în conformitate cu prevederile art.4 alin.2 lit.b) din Legea nr. 270/2017 – Legea prevenirii.

Echipa de comisari ai CJPC Neamţ a identificat 3 operatori economici care ofereau consumatorilor servicii de agrement utilizând echipamente care nu erau însoţite, aşa cum prevede legea, de Procesul Verbal de verificare tehnică. Pentru a asigura un climat de legalitate şi siguranţă pentru consumatori, operatorii economici respectivi au fost sancţionaţi contravenţional.

Pentru limitarea prejudicierii consumatorilor, comisarii din cadrul CJPC Neamţ au dispus acelor operatori economici, odată cu aplicarea sancţiunii contravenţionale, şi măsuri de oprire temporară a prestării serviciilor de agrement către consumatori până la remedierea deficienţelor. Serviciile au fost reluate dupa ce operatorii economici au făcut dovada intrării in legalitate.

În perioada 15 – 18.08.2019 , CJPC Neamţ va asigura program de permanenţă telefonic în intervalul orar 08.00 – 16.30. Consumatorii sunt îndrumaţi să se adreseze instituţiei la numărul de telefon 0233217090.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: