Percheziții DIICOT în Neamț! Înșelăciune de 2,5 milioane lei!

Polițiști de combatere a criminalității organizate din Iaşi, Constanța, Argeș, București și Neamț, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași, au efectuat ieri, 2 iulie, 18 percheziții domiciliare pe raza județelor Iași, Constanța, Neamț, Argeș, Giurgiu și a municipiului București.

În fapt s-a reținut că, în perioada 2017 – 2018, a fost constituit un grup infracţional organizat, care a acționat în mod coordonat, în ceea ce privește inducerea în eroare a mai multor persoane juridice, pentru a obține diferite tipuri de marfă,  care era achitată prin intermediul unor bilete la ordin, pentru care nu exista acoperire sub forma disponibilului în cont.

Care era modul de operare

Ca mod de operare s-a reţinut faptul că, membrii grupului infracţional  au  utilizat în calitate de vehicul infracțional o societate comercială, iar  pentru a evita o eventuală răspundere penală, au  recrutat persoane de condiție socială modestă, care au acceptat, în schimbul unor sume de bani, să preia rolul de asociat și administrator al acestei firme.

Controlul efectiv asupra societăţii comerciale s-a  realizat în baza unor procuri acordate membrilor grupării, utilizate pentru a–și justifica calitatea de reprezentant al firmei, la comiterea actelor de înșelăciune.

Porocurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore față de doi inculpați,  urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentați Tribunalului Iași, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar pentru alți trei inculpați a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Prin activitatea infracțională s-a cauzat bugetului de stat un prejudiciu în valoare de aproximativ 2,5 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: