Reţeta săptămânii – Supă de salată verde
Ingrediente: 50 g telemea (zdrobită şi păstrată la frigider ca să se întărească), 500 g salată verde, 2 cepe, 2 căţei usturoi, o lingură de unt, 500 ml supă de legume (preparată în prealabil), 200 g smântână, 200 ml vin alb sec
Salata se curăţă, se spală şi se lasă la scurs. Câteva frunze se taie fâşii foarte subţiri şi se pun deoparte. Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se înăbuşă în unt încins, apoi se adaugă foile se salată; se călesc şi ele puţin, apoi se toarnă supa de legume şi vinul. Se fierbe circa 5 minute, se adaugă smântâna, se mărunţeşte totul la blender. Supa se trece apoi printr-o sită fină şi se lasă să se răcească.
Se prepară crutoane din 2 felii de pâine toast, curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe. Crutoanele se rumesec într-o tigaie, în 2 linguri de unt fierbinte. Supa se serveşte rece, presărată cu bucăţele de telemea şi fâşii subţiri de salată, alături de crutoane.
Ionuţ PETRARIU
sursa fotoŞ gustos.ro