Reţeta săptămânii – Chec cu ciocolată şi fructe uscate
Ingrediente: 60 g cacao, 200 g unt + 20 g pentru uns tava, 200 g zahăr, 4 ouă, 200 g făină + 10 g pentru tava, 50 g fulgi de ciocolată, 5 g praf de copt, o bucăţică de coajă de portocală glasată şi una de coajă de lămâie glasată, câteva fructe uscate (caise, piersici, merişoare), 100 ml lichior de portocale
Cojile glasate şi fructele uscate se taie cubuleţe, se pun într-un bol şi se lasă la macerat în lichiorul de portocale. Cuptorul se încinge la 210 grade C. Făina, praful se copt şi pudra de cacao se cern într-un castron. Untul se bate cu zahărul până se obţine o cremă spumoasă, se adaugă ouăle unul câte unul, iar la sfârşit – făina cu cacao şi praf de copt. Se amestecă bine, apoi se încorpotează fructele macerate şi fulgii de ciocolată. Aluatul se toarnă într-o tavă de chec unsă cu unt şi tapetată cu făină, se dă la cuptor pentru circa 35 minute.
Ionuţ PETRARIU
Sursa foto: suntmamica.ro