Reţeta săptămânii –  Păstrăvi umpluţi

Ingrediente: 4 păstrăvi, o vânătă, un dovlecel, 2 cepe mici, 50 g pesmet, 100 ml suc de roşii, 25 ml suc de portocale, o lămâie Cu un cuţit bine ascuţit, se despică păstrăvii pe spate, pe lângă coloana vertebrală, astfel încât să se poată scoate intestinele cu tot cu oase; se spală, se scurg, se presară cu piper şi sare. Ceapa tocată se căleşte în ulei de măsline, se adaugă cubuleţe de dovlecel şi vinete şi 2/3 din cantitatea de pesmet. Compoziţia se lasă pe foc mic, circa 10 minute, apoi se dă vasul deoparte şi se lasă la răcit. Păstrăvii se umplu cu acest amestec, se stropesc cu zeamă de lămâie şi câteva picături de ulei, apoi se trec prin pesmetul rămas. Se aşază într-o tavă unsă cu puţin ulei şi se ţin la foc potrivit, circa 20-30 minute. Separat, se prerară un sos din sucul de roşii, o lingură ulei de măsline, sucul de portocală, sare şi piper; totul se fierbe 2-3 clocote. Păstrăvii se servesc alături de acest sos, decoraţi cu pătrunjel verde tocat.

Ionuţ PETRARIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: