Siguranţa cetăţeanului, prioritarea poliţiştilor şi în minivacanţa de 1 Mai

“Peste 570 de poliţişti nemțeni se vor afla în stradă, suplimentar faţă de dispozitivul curent, în perioada 28 aprilie – 02 mai a.c., pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru prevenirea producerii oricăror evenimente negative, cu prilejul minivacanței de 1 Mai. Astfel, 516 de poliţişti de ordine publică, 30 polițiști rutieri, 20 polițiști de investigații criminale, precum și lucrători din cadrul altor structuri se vor afla în stradă, în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică, precum şi în zonele turistice sau de desfăşurare a manifestărilor artistice. Polițiștii aflați în misiune și patrulele de siguranță publică, vor avea ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi intervenția cu promtitudine atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale conform comunicatului de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.
Pentru a vă bucura în linişte de minivacanța de 1 Mai, poliţiştii vă recomandă:
În zonele aglomerate din pieţe, gări, autogări, magazine, fiţi foarte atenţi cu banii şi obiectele personale! Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale hainelor, în sacoşă sau la vedere!
Nu păstraţi în acelaşi loc banii, actele personale şi cheile apartamentului! În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment!
Priviţi cu atenţie persoanele din jurul vostru pentru a reţine cât mai multe detalii despre cei care ar putea să vă sustragă bunuri. Evitaţi pe cât posibil locurile izolate sau neiluminate. În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Ionuţ PETRARIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: