40 de eleve de liceu învață programare la Vodafone România, prin programul Girls in STEM

București, 21 iunie 2018 – Vodafone România organizează a doua ediție anuală a programului Girls in STEM (Science, Technology, Engineering and Maths), în cadrul căruia 40 de eleve de liceu participă la cursuri și ateliere de programare, scopul fiind de a le încuraja să urmeze în viitor o carieră în domeniul tehnic. Ediția din acest an se derulează în perioada iunie-septembrie 2018 și este structurată pe sesiuni de câte patru zile, organizate cu grupuri de până la 20 de participante și susținute de specialiști din cadrul companiei.
„Girls in STEM oferă o experienţă de învăţare inedită, prin care ne dorim să încurajăm elevele de liceu să-și dezvolte abilitățile de programare și să abordeze astfel cu încredere oportunităţile pentru o posibilă carieră în domeniul tehnologiei. Alături de alte acțiuni pe care le derulăm pe plan local, prin acest program venim mai aproape de tineri, chiar din perioada școlii, pentru a-i susține în alegerile pe care le fac și care le vor defini viitorul traseu profesional”, a declarat Florin Petrescu, HR Director Vodafone România.
Girls in STEM este un program lansat de Vodafone în 2017 la nivel global. Prima sesiune organizată în România anul trecut a avut 22 de participante. Succesul înregistrat a dus la continuarea programului în 2018 într-o formulă extinsă, care le oferă mai multor eleve oportunitatea să participe.
Elevele înscrise în programul Girls in STEM primesc suport de la membrii echipei Vodafone România pentru a-și dezvolta atât competențele tehnice în domeniul programării, cât și alte competențe, cum ar fi cele interpersonale, de comunicare și lucru în echipă sau cele ce țin de zona profesională.
Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicații mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date și comunicații fixe. Vodafone Group are divizii în 25 de țări, 46 de rețele mobile partenere și operațiuni de broadband fix în 18 țări. La 31 martie 2018, Vodafone Group avea 535,8 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile și 19,7 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix, incluzând India și toți clienții Vodafone din entitățile create în urma unor fuziuni și asocieri. Pentru mai multe informații, accesați www.vodafone.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: