Primarul Dragoș Chitic, împreună cu reprezentanții Direcției de Asistență Socială Piatra-Neamț, întâlnire la primărie

Comunicat de presă
21.06.2018
Primarul Dragoș Chitic, împreună cu reprezentanții Direcției de Asistență Socială Piatra-Neamț, s-au întâlnit astăzi, 21 iunie, la sediul primăriei, cu Marius Constantinescu – Președintele Asociației Global Network for Democracy and Human Rights, organizație cu o bogată experiență în problematica romilor și care a dezvoltat numeroase proiecte în interesul comunităților rome.
Întâlnirea a avut loc ca urmare a parteneriatului încheiat între această organizație și Direcția de Asistență Socială Piatra-Neamț pentru derularea unui proiect dedicat copiilor din comunitatea romă din Valeni, respectiv organizarea unei școli de vară cu tematică interetnică pentru un număr de circa 90 de copii. Întâlnirea are ca scop întărirea parteneriatului și extinderea acestuia prin acțiuni locale, noi proiecte și colaborări dar și prin atragerea entităților locale implicate în activități dedicate grupurilor defavorizate pentru a lucra în parteneriat cu autoritățile locale. Discuțiile vor fi continuate într-un cadru extins la care au fost invitați să participe reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale interetnice locale, reprezentanți ai comunității rome cât și specialiști în relațiile interetnice și mediatori.
„Consider că această colaborare va fi de bun augur atât la nivelul autorității locale prin Direcția de Asistență Socială a Municipiului Piatra-Neamț, cât și pentru organizațiile de interes prin deschiderea de noi oportunități în atragerea de fonduri pentru diminuarea excluziunii sociale a comunităților de etnie romă din municipiul Piatra-Neamț. Ne preocupă în primul rând asigurarea accesului la educație și încurajarea tinerei generații în acest sens, precum și integrarea în societate a tuturor membrilor acestei etnii” a declarat primarul Dragoș Chitic.

Serviciul Comunicare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: