Întâlnire între reprezentanții mediului de afaceri

Astăzi a avut loc o întâlnire între reprezentanții Uniunii Naționale a Patronatului Român și Camera de Comerț și Industrie Neamț. La discuții au mai participat reprezentanți ai organizațiilor patronale, corpurilor profesionale și instituțiilor de control de pe raza județului Neamț: ANAF, ITM, ANPC, Garda de Mediu, ISU.

Prefectul județului Neamț, Adrian Niță, a fost coordonatorul discuțiilor.

Adrian Niță, prefectul județului Neamț:

Spre marea mea satisfacție, am reușit realizarea unui prim pas în dialogul constructiv între reprezentanții mediului de afaceri, ai corpurilor profesionale și reprezentanții acestor instituții și am identificat posibilitățile de colaborare mai strânsă în demersul comun de a reduce cât mai mult numărul firmelor cu abateri privind legalitatea în activitățile lor economice, precum și situațiile în care reprezentanții instituțiilor de control pot comite abuzuri în activitatea pe care o desfășoară.

Un astfel de dialog este absolut necesar pentru asigurarea unui climat în care să colaboreze eficient mediul de afaceri și cel al corpurilor profesionale din județul Neamț. Avem nevoie de un parteneriat loial și corect între mediul privat, instituții publice, asociații profesionale, organizații patronale și corpuri profesionale. Doar printr-o abordare unitară, autoritățile și mediul de afaceri își pot desfășura în cele mai bune condiții și cu eficacitate maximă proiectele actuale și viitoare.

Întrucât legislația în acest domeniu suferă mereu schimbări și apar noutăți, în perioada următoare, reprezentanții ANAF și ai Camerei de Comerț și Industrie Neamț se vor întâlni pentru a pune la punct un plan de informare a tuturor agenților economici, astfel încât să nu existe nicio scăpare în activitatea pe care o desfășoară aceștia, încălcând legea din neștiință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: