Prima serie de bilete de tratament balnear!

Casa Județeană de Pensii Neamț anunță că pentru cele 19 serii de tratament balnear ale anului 2020 i-au fost repartizate un număr total de 1.123 bilete de tratament, în  unităţile de tratament balnear proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice, Societatea de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă, „T.B.R.C.M.” – SA.

Pentru prima serie, ce are ca dată de intrare în stațiune data de 17 februarie 2020, au fost repartizate 58 de bilete de tratament, în una din următoarele stațiuni:

  • Amara
  • Buziaș
  • Covasna
  • 1Mai – Oradea
  • Geoagiu – Băi
  • Olănești
  • Nicolina
  • Pucioasa
  • Sarata Monteoru

Aceste bilete au fost repartizate celor care au solicitat tratament balnear în perioada februarie – martie 2020, în una din stațiunile menționate anterior.  

Reamintim că prin Monitorul Oficial nr.84 din 05 februarie 2020 a fost publicată Hotărârea de Guvern nr.99/2020 privind acordarea prestațiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru anul 2020, prin sistemul organizat și administrat de Casa Națională de Pensii Publice. Prin acest act normativ a fost stabilit numărul biletelor de tratament balnear, cât şi modul de acordare, de distribuire şi de decontare a acestora.

Astfel, pentru anul 2020 va fi asigurat în unităţile de tratament balnear proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice un număr maxim de 59.926 de bilete de tratament balnear, ce vor fi repartizate pe maximum 19 serii de trimitere. 

La acest număr de bilete se vor adăuga biletele de tratament balnear contractate cu alți operatori economici interesați, cu respectarea legislației în materie de achiziții publice. Numărul de locuri contractate va fi anunțat după finalizarea procedurilor de licitație publică de către C.N.P.P..

Societatea de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă, „T.B.R.C.M.” – SA deţine complexe balneare având o capacitate hotelieră totală de 3.139 locuri de cazare/serie – în 13 judeţe, asigurând tratamentul pentru diverse afecţiuni, în principal afecțiuni reumatismale, ale sistemului nervos, digestiv, cardiovascular, ginecologic și ale căilor respiratorii. 

Precizăm, pe această cale, că prin Ordinul Președintelui C.N.P.P. nr.347 din 05.02.2020 au fost aprobate Criteriile de acordare a biletelor de tratament balnear pentru anul 2020.

Pentru a se înscrie în vederea obținerii unui bilet de tratament, potențialul beneficiar trebuie să depună la sediul casei teritoriale de pensii doar cererea tip – formularul aprobat prevăzut de Anexa nr.1 la Criterii (completat corect cu toate elementele prevăzute de document, necesare în vederea identificării solicitantului, opțiunilor acestuia și a categoriei de beneficiar), urmând ca restul documentelor să fie atașate cererii la momentul eliberării biletului.

Până la această dată, la nivelul Casei Județene de Pensii Neamț, sunt depuse un număr de 3.280 de cereri pentru acordarea de bilete pentru tratament balnear în anul 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: