Circulația trotinetelor electrice a fost reglementată!

La începutul anului 2020, Ministerul Afacerilor Interne a supus dezbaterii publice un proiect privind reglementarea circulației trotinetelor electrice (Vezi știrea AICI).

Potrivit unor modificări ale Codului rutier adoptate marți de Guvern printr-un proiect de ordonanță, conducerea trotinetelor electrice va fi permisă numai persoanelor care au cel puțin 14 ani, pe piste special amenajate sau pe sectoarele de drum unde viteza maximă este de 50km/h.

Astfel, trotineta electrică va fi “vehiculul utilizat pentru transportul unei singure persoane, cu două sau trei roți, articulat cu o bară în partea din față folosită ca dispozitiv de direcție, a cărui viteză maximă prin construcție este mai mare de 6 km/h, dar nu depășește 25 km/h și care este echipat cu un motor electric”, așa cum prevede proiectul.

Vor avea dreptul să utilizeze trotinetele elctrice numai persoanele care au cel puțin 14 ani, iar cele care nu au împlinit încă 16 ani vor fi obligate să poarte cască de protecție.

În plus, circulația trotinetelor electrice pe trotuare va fi interzisă. Acestea vor putea fi folosite doar pe pistele special amenajate, iar dacă ele nu există, conducerea trotinetelor electrice va fi permisă “numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h”, scrie în proiect.

În plus, trotinetele electrice vor trebui echipate la fel ca bicicletele și mopedele, așa încât circulația pe timpul nopții va fi condiționată de existența mijloacelor de iluminare și dispozitivelor reflectorizant-fluorescente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: