Amenzi în valoare de 60.000 de lei date de jandarmii nemțeni într-o lună!

273 de abateri de la normele legale au fost constatate și sancţionate de jandarmii nemţeni în luna ianuarie, valoarea amenzilor însumând 60.000 de lei

În cursul lunii ianuarie, jandarmii nemţeni au acţionat zilnic, la nivelul judeţului, pentru menţinerea unui grad de siguranţă ridicat al cetăţenilor, executând 842 de misiuni specifice de ordine şi siguranţă publică. Cu toate acestea, în perioada de referinţă, au fost constatate şi încălcări ale normelor legale, lucru ce a presupus şi aplicarea de sancţiuni contravenţionale. Aşadar, au fost aplicate 273 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 90 de avertismente scrise şi 183 de amenzi în valoare de 60.000 lei. 

Cele mai multe abateri, în număr de 240, au fost constatate și sancționate pentru săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, apelarea, în mod repetat, la mila publicului de către o persoană aptă de muncă, consumul de băuturi alcoolice în locurile publice, provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice, cuantumul amenzilor însumând 56.000 lei. 

În afară de faptele de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, jandarmii nemţeni au mai constatat şi alte contravenţii la regimul piscicol referitoare la pescuitul în scop comercial şi recreativ/sportiv al oricăror specii de peşte şi altor vieţuitoare acvatice vii efectuat fără permis în habitatele piscicole naturale sau pe cursul unei ape curgătoare în zona de 500 m aval de baraj, pentru care s-a aplicat o amendă de 300 lei și activități de comerț sau prestări de servicii fără îndeplinirea condiţiilor stabilite prin lege sau după caz, cu bunuri a căror provenienţă nu a putut fi dovedită, în condiţiile legii, pentru care s-au aplicat  amenzi în valoare de 2.500 lei.

În perioada de referinţă, Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț a recepționat 710 apeluri prin sistemul unic de urgenţe 112, echipajele de jandarmerie intervenind în 39 de situaţii pentru aplanarea unor stări conflictuale. Urmare a intervențiilor la 112  a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 1.500 lei pentru alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție conform OUG 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: