Fermentarea mustului a făcut primele victime!

Pompierii militari au fost solicitați să intervină astăzi, în jurul orei 13:15, într-o misiune de salvare a unor persoane căzute într-un beci din localitatea Hârțești, comuna Moldoveni, în urma intoxicației cu monoxid de carbon.

La locul intervenției s-au deplasat o autospecială complexă de intervenție și două ambulanțe SMURD.

Conform ISU Neamț, 2 persoane (o femeie și un bărbat) au fost extrase de cetățeni. Pompierii au scos a treia persoană (o femeie).

Cele trei victime erau conștiente. Bărbatul a primit îngrijiri medicale la fața locului iar cele două femei au fost transportate la spital.

Sfaturi pentru evitarea intoxicației cu monoxid de carbon

– nu puneţi mustul la fermentat în spaţii închise;
– nu intraţi în încăperile în care fierbe vinul, fără a asigura o ventilaţie corespunzătoare;
– anunţaţi pe cineva că veţi intra într-o astfel de încăpere;
– verificaţi concentraţia de oxigen din încăperea în care intraţi, prin aprinderea unei lumânări. În cazul în care se va stinge, înseamnă cu nu există suficient oxigen;
– sunt mai susceptibili de a se intoxica cei cu probleme respiratorii, cardiace, neurologice.
– nu intraţi în încăperea în care există deja o victimă fără echipament de protecţie pentru că este posibil să vă intoxicaţi şi dumneavoastră;
– sunaţi la 112 în orice astfel de situaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: