Pomenirea duhovnicului Iustin Pârvu la șase ani după trecerea la Domnul

Credincioși și ucenici din întrega țară ai părintelui arhimandrit Iustin Pârvu s-au adunat sâmbătă, 15 iunie 2019, la Mănăstirea Petru Vodă din județul Neamț, unde a fost oficiată Sfânta Liturghie și Parastasul la împlinirea a 6 ani de când marele duhovnic a trecut la cele veșnice. Sfintele slujbe au fost săvârșite de un sobor de preoți și diaconi dimpreună cu Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud.

În predica rostită de PS Veniamin, ierarhul a arătat că pomenirea aceasta a fost făcută atât pentru părintele duhovnic Iustin cât și pentru cei care s-au jertfit pentru Dumnezeu și neam:

„O zi importantă din calendarul Bisericii noastre, trebuie să ne aducem aminte și de cei de demult și de cei de astăzi. Toți s-au jertfit, toți au slujit pe Dumnezeu în felul lor, toți au știut să poarte Crucea neamului și toți sunt înaintea tronului Preasfintei Treimi și de acolo se roagă pentru noi. Dumneavoastră sunteți astăzi mărturie a dragostei și a slujirii jertfelnice pe care a avut-o părintele Justin, pentru că iată, după trecerea lui la Domnul, veniți aici nu doar în ziua pomenirii părintelui ci și în multe alte momente, pentru a vă aduce aminte de glasul lui blând, de dragostea lui și de curajul pe care ni l-a dat fiecăruia dintre noi”.

La finalul Sfintei Liturghii, Episcopul Basarabiei de Sud dimpreună cu părinții slujitori, au oficiat slujba Parastastului pentru arhimandritul Justin Pârvu, pentru eroii țării dar și pentru Mihai Eminescu, împlinindu-se astfel 130 de ani de la trecerea la veșnicie a poetului național.

Părintele Iustin Pârvu a trecut la Domnul la vârsta de 94 de ani, pe 16 iunie 2013 și este înmormântat lângă ctitoria lui,  Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – Mănăstirea Petru Vodă. Anul acesta s-au împlinit 100 de ani de la nașterea duhovnicului.

Sursa: Doxologia

Foto: Flavius Popa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: