Delicte silvice amendate de polițiști cu 15.000 lei!

Marți 18 iunie, polițiștii de ordine publică au acționat pentru nerepectarea legii privind stabilirii și sancționarea contravențiilor silvice. Au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 15.000 de lei.

Polițiștii au depistat pe DN 15, în localitatea Straja, un bărbat de 37 de ani, din Bicaz Chei, care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 24,82 m.c. cherestea rășinoase. Poliţiştii, împreună cu lucrătorii silvici au constatat existenţa unor neconcordanţe între materialul lemnos transportat şi cel consemnat în avizul de însoţire.

Conform procedurii, s-a dispus confiscarea materialului lemnos care era în plus, respectiv 2.12 m.c. cherestea rășinoase, în valoare de peste 1.300 de lei. Societatea comercială cu profil specific din Bicaz Chei a fost sancționată contravențional cu amendă de 4.000 de lei, conform Legii 171/2010 R.

Un alt conducător auto de 52 de ani, din Bicaz-Chei a fost depistat de polițiști, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 15, în localitatea Tarcău.  În urma controlului efectuat, s-a constatat faptul că în autoutilitară se află o cantitate de 6,01 m.c. cherestea rășinoase, în plus față de volumul de 8,4 m.c. material lemnos prevăzut în avizul de însoțire. Societatea comercială din Bicaz Chei a fost sancționată contravețional cu amendă de 6.000 de lei, conform Legii 171/2010 R, iar cantitatea de 6.01 m.c. material lemnos în valoare de peste 3.800 de lei a fost confiscată.

Totodată, în urma unui control efectuat la o societate comercială cu profil specific din localitatea Dămuc, au fost descoperite mai multe nereguli cu privire la faptul că o cantitate de 4,88 m.c. cherestea rășinoase nu a fost expediată, deși era emis avizul de însoțire a materialului lemnos. Societatea a fost sancționată contravențional de polițiștii cu amendă de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010 R și s-a dispus confiscarea valorică a 3118,32 de lei, reprezentând contravaloarea materialului lemnos.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: