Filmul de Piatra se mută la Bistrița-Năsăud!

Într-un comunicat făcut public astăzi, organizatorii festivalului Filmul de Piatra anunță cea mai radicală schimbare a festivalului de până acum: părăsirea orașului Piatra Neamț, oraș care a dat numele festivalului în 2008.

A 12-a ediție a festivalului Filmul de Piatra se va desfășura sub titlul “Camp Edition” și va avea loc la Piatra Fântânele din județul Bistrița-Năsăud, la 200 de kilometri de Piatra Neamț.

Organizatorii motivează decizia de a muta în acest an locația festivalului datorită lipsei de sprijin din partea autorităților locale în privința organizării festivalului, dar și a anumitor ostilități întâmpinate pe parcursul anilor.

Dăscălescu ceartă presa și pe primarul Chitic

Andrei Dăscălescu ceartă primăria și presa într-o postare făcută pe pagina oficială a festivalului:

Am trecut peste ostilitatea presei locale – care s-a simțit neglijată, peste micii administratori – care ne-au pus bețe în roate așteptând așa-zise atenții, peste întârzierile de peste un an la plata finanțărilor aprobate de primărie.
În 2018, festivalul a cerut – și primit, pe hârtie – de la primărie sprijin logistic constând în punerea la dispoziție a locurilor de cazare din ștrand. Doar că un funcționar al primăriei a considerat că o hârtie oficială în care se aprobă “sprijin constând în punerea la dispoziție a locurilor de cazare din ștrand” nu înseamnă nimic. Astfel, în timp ce primarul Dragoș Chitic se lăuda pe Facebook cu sprijinul acordat festivalului, subalternul său hărțuia organizatorii, invitații și voluntarii festivalului cerând bani în avans pentru orice cheie de căsuță luată de la recepție. Într-un final, primăria, “partener” al festivalului, a primit de la organizatori suma de 5.600 de lei pentru cazarea invitaților în ștrand.

Întrebat despre situație, Dragoș Chitic a declarat următoarele:

Sunt surprinzătoare și neconforme cu adevărul afirmațiile domnului Andrei Dăscălescu în condițiile în care Primăria Piatra Neamț sprijină sute de evenimente în fiecare an, organizate de persoane care au înțeles și respectă condițiile legale pentru finanțări nerambursabile de la bugetul local, realizează evenimente de succes și sunt mulțumite de relaționarea cu municipalitatea pietreană. M-aș fi bucurat sa fie depus un proiect de finanțare și pentru Filmul de Piatra 2019 care în mod sigur ar fi beneficiat de susținerea Primăriei și Consiliului Local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: