PNL critică Legea Bugetului de stat

Într-o conferință de presă susținută astăzi, Eugen Țapu Nazare senator PNL și Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra Neamț au criticat legea bugetului de stat și au salutat decizia președintelui Klaus Iohannis de a ataca la CCR Legea bugetului.

Eugen Țapu Nazare, senator PNL

Eugen Țapu Nazare afirmă că bugetul este unul fantezist și că nu are legătură cu realitatea.

Alianța PSD-ALDE a falsificat Bugetul de Stat, iar din această cauză România riscă să intre în recesiune. Bugetul de stat trebuie corectat rapid, este o speță simplă și clară, CCR o poate rezolva rapid și așteptăm asta din partea judecătorilor constituționali. După decizia CCR bugetul trebuie reîntors în Parlament și îndreptate erorile Guvernului și ale majorității PSD-ALDE, pentru că altfel rămâne construit pe bani falși.

Guvernul a construit bugetul pe o previziune de creștere economică de 5,5% ,în condițiile în care previziunea de creștere economică formulată de Comisia Europeană este de maxim 3,8%. Este o diferență de aproape 2 procente în ceea ce privește creșterea economică, iar Guvernul nu a justificat în niciun fel de unde apare această diferență pentru că nu are de unde să justifice, pentru că nu are niciun fel de fundament pentru această creștere economică umflată artificial care, de fapt, nu duce la altceva decât la generarea unor cheltuieli mai mari pentru care nu există resursele financiare necesare, a afirmat senatorul PNL.

Bugetul de stat pe anul 2019 afectează grav comunităţile locale, lipsindu-le de fondurile necesare pentru o bună funcţionare, iar despre dezvoltare din bugetele proprii aproape că nici nu se mai poate discuta în majoritatea localităţilor din ţară.

Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra Neamț

Dragoș Chitic:

Anul trecut aşa-zisa”revoluţie fiscală“ a lăsat bugetele comunităţilor locale fără sume de bani importante. Printr-o şmecherie guvernamentală marca PSD, o parte dintre banii care li se cuveneau primăriilor au fost duşi la bugetul de stat pentru a acoperi, găurile rezultate dintr-o proastă guvernare sau pentru a fi împărţiţi pe criterii politice. Municipiul Piatra-Neamţ a pierdut anul trecut în urma măsurilor fiscale aberante luate de actualii guvernanţi aproximativ 10.000.000 lei, aproape 10 % din buget, o sumă importantă ţinând cont şi de dificultăţi financiare generate de ratele la bănci cu care se confruntă municipalitatea pietreană.

Puteți urmări conferința de presă integral aici:

One thought on “PNL critică Legea Bugetului de stat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: