Primăria Piatra Neamț dorește să înființeze “Zona Metropolitană Piatra Neamț”

Primăria Piatra-Neamț lansează o nouă invitație primăriilor localităților din județ aflate în apropierea municipiului reședință pentru a înființa „Zona Metropolitană Piatra-Neamț“.

O inițiativă în acest sens a mai fost lansată și în anii anteriori ( 2013-2015) de către municipalitatea pietreană, însă doar două localități , Alexandru cel Bun și Bicaz, au răspuns atunci favorabil.

Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra Neamț:

Zona Metropolitană Piatra-Neamț reprezintă o formă asociativă prin intermediul căreia pot fi accesate fonduri pentru dezvoltare și nu are culoare politică. Prin intermediul zonelor metropolitane se pot realiza proiecte integrate care să avantajeze fiecare localitate componentă și poate fi exploatat mai bine potențialul zonei și resursele naturale. De altfel, în luna decembrie 2018, reprezentanța din România a Băncii Mondiale ne-a transmis scrisoarea de lansare a proiectului „România Metropolitană”, proiect care are drept scop finanțarea unor investiții strategice din zonele metropolitane ale celor 40 de municipii reședinte de județ. Sper că va fi un răspuns pozitiv al colegilor primari din localitățile cu care putem realiza o zonă metropolitană în jurul municipiului Piatra-Neamț pentru atragerea de fonduri care să dezvolte comunitățile pe care le reprezentăm , să sporească atractivitatea zonei și, într-un final, aceste lucruri să ducă la creșterea calității vieții cetățenilor

Adresa privind invitația de aderare la viitoarea zonă metropolitană a fost transmisă astăzi de municipalitatea pietreană către un număr de 22 de primării din localități aflate pe o rază de 30 Km în jurul municipiului Piatra-Neamț, conform legii, respectiv: Dumbrava Roșie, Săvinești, Roznov, Zănești, Podoleni, Costișa, Piatra Șoimului, Borlești, Rediu, Tazlău, Gârcina, Dobreni, Bodești, Crăcăoani, Bălțătești, Girov, Ștefan cel Mare, Dragomirești, Războieni, Pângărați, Tarcău și Tașca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: