Atenție de unde achiziționați brazii pentru Crăciun

Deoarece în această perioadă se vor achiziționa pomi de Crăciun, pentru a nu fi pasibili de sancțiuni contravenționale conform prevederilor legale în vigoare, polițiștii vin cu câteva sfaturi. Totodată, poliţiştii de ordine publică vor efectua verificări privind modul de expediere, transport, deținere și comercializare a materialelor lemnoase pe raza județului Neamț.

           Achiziționarea pomilor de Crăciun se face numai de la agenți economici ce sunt atestați pentru efectuarea de tranzacții cu materiale lemnoase, pe baza bonurilor fiscale eliberate. În cazul achiziționării, deținerii, transportului , de către o singură persoană  a mai mult de zece pomi de crăciun, aceștia vor trebui însoțiţi obligatoriu de documente cu regim special, respectiv aviz de însoțire primar sau aviz de însoțire secundar.

          În cazul achiziționării pomilor de Crăciun ce provin din fondul forestier național, aceștia trebuie în mod obligatoriu să prezinte pe secțiunea de tăiere amprenta specifică ciocanului silvic de marcat. Inexistența acestei mărci pe pomii de crăciun achiziționați poate conduce la sancționarea deținătorului cu amendă cuprinsă între 1000 și 5000 de lei și confiscarea respectivilor pomi de crăciun, conform prevederilor art. 21, lit. i in Legea 171/2010 R.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: