Acțiune a poliției la Piața Centrală

La data de 19 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Neamţ, însoţiţi de cei din cadrul Serviciului de Ordine Publică au acţionat în Piaţa Haralambie din Piatra-Neamţ, pe linia prevenirii şi combaterii comerţului ilicit de mărfuri fără documente de provenienţă, produse contrafăcute şi produse accizabile nemarcate, marcate necorespunzător sau cu marcaje false.

Polițiștii au identificat diverse categorii de mărfuri (dulciuri aproximativ 90 kg, articole de îmbrăcăminte, produse cosmetice, mașini de tocat carne, dar și diferite produse industriale) pentru care comercianții nu au putut prezenta documente de provenienţă. Astfel, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 15.500 lei, iar bunuri de peste 5.000 de lei au fost confiscate de polițiști.

De asemenea, asupra unei femei de 51 de ani, cu domiciliul în Roznov, au fost depistate 800 de ţigarete netimbrate, de provenienţă Republica Moldova şi Ucraina. Aceasta este cercetată de polițiști sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270 din Legea 86/2006.  În acțiune au fost angrenați și luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Neamţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: