Centrul de asistenţă comunitară pentru vârstnici, un nou serviciu social

În şedinţa de Consiliu Local din data de 06 noiembrie s-a aprobat participarea Municipiului Piatra-Neamţ la proiectul „Centrul de asistenţă socială pentru bunicii noştri”, care va funcţiona într-un spaţiu deţinut de municipalitatea pietreană în strada Nufarului, bloc 13. Termenul limită pentru depunerea aplicaţiei la Autoritatea de management Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 este 26 noiembrie 2018, iar perioada de evaluare până la aprobare este de aproximativ 6 luni.

Obiectivul proiectului îl reprezintă reducerea numărului de persoane aparţinând grupurilor vulnerabile prin furnizarea de servicii sociale şi medicale, adecvate nevoilor specifice, respectiv înfiinţarea serviciului social de asistenţă comunitară şi dezvoltarea serviciului social de îngrijire la domiciliu deja existent în Piatra-Neamţ . Aceste două servicii sunt realizate prin proiect în vederea asigurării unui cadru adecvat pentru depăşirea stării de vulnerabilitate a persoanelor vârstnice de pe aria municipiului Piatra-Neamț.
Grupul intă vizat de proiect este format dinț 165 de persoane vârstnice care au împlinit 65 ani, vulnerabile, aflate în situaţie de risc de sărăcie şi excluziune socială, aflate în diferite grade de dependenţă, care au nevoie de sprijin fie pentru realizarea activităţilor lor zilnice, fie pentru necesitatea participării la o viaţă socială care să le permită să trăiască o viaţă activă, autonomă şi sănătoasă.
Un număr de 18 specialişti din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Piatra-Neamţ vor dezvolta serviciile sociale din cadrul proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: