Roxana, portretul unui luptător de MMA

Ce vrei să te faci când o să fii mare? Este întrebarea la care fetele răspund orice mai puțin “vreau să ajung in Glory Kickboxing”.

Roxana Mircea asta visează: să fie pe cea mai importantă scenă de kickboxing din lume, GLORY.

Pe Roxana am văzut-o prima oară luptând în deschiderea galei Dynamite Fighting Show organizată de Cătălin Moroșanu. Pe Moroșanu îl cunosc,  despre Roxana nu știam multe si m-am hotarât să o cunosc mai bine. Papi, Ionel Ioniță pe numele său, a devenit antrenorul Roxanei de doar 6 luni dar când povesteste despre Roxana îi citești bucuria in ochi. Bucuria de a o antrena pe această fată aparent plăpândă.

Roxana va împlini în curând 18 ani, este elevă la Liceul de Arte Victor Brauner și poartă zilnic in rucsac blocul de desen și chimonoul. A cunoscut de mică sala de sport, a practicat judo încă din clasa a doua . De fapt, toata familia e sportivă: tatăl, fratele și sora ei cea mai mică in varstă de 6 ani iubesc artele marțiale.

Când am întrebat-o pe Roxana câte antrenamente face într-o săptamână, a răspuns: două pe zi. Plus alergare. Și școală…

La întrebarea firească, cum reușești să te descurci, răspunsul ei vine tranșant: îmi place să îmi respect angajamentele.

Cum a ajuns Roxana să lupte în deschiderea acestei gale?

Papi îl cunoaste pe Moroșanu si aflând că se organizeaza și o luptă pentru fete s-a hotarât să o implice pe Roxana. Și ea a acceptat pentru că îi plac provocările. A făcut un stagiu de două săptămâni la Scorpions la Iași si a venit pregătită pentru această nouă experiență.

Când s-au deschis porțile și a pășit spre ring, emoțiile au părăsit-o. Era doar ea cu antrenorul ei. Înconjurată de mii de oameni prezenți in sală care au susținut-o.

Lupta din gală a fost una dificilă, Roxana a luptat împotriva Nicoletei Hortolomei in vârstă de 19 de ani, din Republica Moldova. Nicoleta se află la început de drum, aceasta fiind prima ei confruntare la nivel profesionist. A fost o luptă grea, 3 reprize a două minute fiecare în care Roxana a punctat mai clar, mai precis și a folosit tehnici mai curate.

Astfel urcă pentru a treia oara pe primul loc de pe podium.

Transpirație, sânge și lacrimi este definiția dată de Ionel Ioniță acestui sport. Pentru că am văzut la finalul luptei lacrimi în ochii acestei fete.

Sportul o definește si o echilibrează pe Roxana.

Acum se pregătește pentru următoarea luptă, Cupa Mondială de Kickbox Judgment Day.

Am întrebat-o ce simte când pierde și mi-a răspuns zâmbind că nu știe, pentru că ea nu pierde niciodată. Asta a învățat din acest sport: de câte ori cazi te ridici mai puternic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: