Marfă contrafăcută confiscată

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice  au desfășurat în municipiul Piatra Neamţ activități de prevenire și combatere a pirateriei, precum și a traficului ilicit cu produse contrafăcute.

Astfel, poliţiştii au depistat la patru societăţi comerciale ( care au ca obiect de activitate comerțul cu amănuntul) îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite și jucării, care aveau mărci identice sau similare cu mărcile înregistrate.

Întrucât nu au fost identificate contracte de licență cu titularii dreptului de proprietate intelectuală asupra respectivelor mărci înregistrate, poliţiştii au constatat că articolele respective erau susceptibile a fi contrafăcute.

În toate cele patru cazuri au fost demarate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Totodată, de la cele patru societăți comerciale au fost ridicate în vederea confiscării 370 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, respectiv 280 de  articole de jucării și rechizite, în valoare totală de peste 12.800 de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: