Petiție pentru Drepturile Țăranilor

Petiția pentru Drepturile Țăranilor și a altor oameni care muncesc în mediul rural, solicită Uniunii Europene și guvernelor statelor membre, să participe activ și cu bună credință, în vederea elaborări Declarației Națiunilor Unite.

Fără țărani, nu avem hrană diversă și sănătoasă! Să ne cultivăm drepturile!

Redăm, mai jos, textul integral al petiției:

„Țăranii și țărăncile, pescarii, păstorii și alți oameni care lucrează în mediul rural produc cea mai diversă și sănătoasă hrană pe care o consumăm în fiecare zi. În Europa, și peste tot în lume, ei și ele joacă rolul principal în asigurarea suveranității alimentare a comunităților noastre și în rezistența sistemelor alimentare în fața schimbărilor climatice. Totuși, gospodăriile mici dispar cu rapiditate sub presiunea expansiunii agriculturii industriale, a acaparării terenurilor și a destrămării sprijinului public.

Noi, țăranii și ceilalți oameni care lucrăm în mediul rural, ne confruntăm sistematic cu discriminarea, iar femeile din mediul rural sunt cele afectate cu precădere. Avem nevoie de sprijinul tuturor pentru a continua să creăm alternative bazate pe agroecologie și rezistente în fața agriculturii industriale, precum și sisteme alimentare locale sustenabile pentru viitor“,

Solicitați Ministrului român al Afacerilor Externe să recunoască Drepturile Țăranilor!

Acestea includ dreptul la pământ, semințe, biodiversitate, la un trai și venit decente, precum și dreptul la mijloace de producție.

Semnați petiția accesând linkul de mai jos:

https://peasantsrights.eu/ro_index.html

Credit foto/text: Ecoruralis-în sprijinul Tăranilor

https://www.facebook.com/ecoruralis/?fref=ts

Andreea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: