Primarul Carabelea ceartă presa că a publicat imagini cu asfaltarea pe ploaie
Miercuri, 25 august, a apărut o filmare în spațiul public în care se observă cum o echipă de muncitori asfaltează de zor, pe ploaie, o stradă din municipiul Piatra Neamț.
Articolul cu video poate fi văzut aici: Cum se sfaltează în #nouaPiatra, august, 2021 (video) – stiripiatraneamt.ro
În urmă cu puțin timp, primarul ales al municipiului Piatra Neamț, Andrei Carabelea, a ieșit public cu o postare în care justifică asfaltarea pe ploaie și ceartă presa care a difuzat imaginile asfaltării de ieri.
Primarul consideră că publicarea imaginilor cu asfaltarea pe ploaie reprezintă un atac la adresa sa și că ar fi trebuit să cerem părerea primăriei vis-a-vis de o asfaltare pe ploaie.
Primarul afirmă că dacă nu s-ar fi asfaltat ar fi rămas găuri în asfalt care ar fi provocat disconfort participanților la trafic, deși înainte cu o noapte, pe stradă au fost decopertate bucăți mari de asfalt, lucrări care nu au fost semnalizate ( (FOTO/VIDEO) NOAPTEA MINȚII! Perla Moldovei se transformă încet și sigur în Groapa Nesemnalizată a Moldovei )
În continuare, postarea integrală a primarului Andrei Carabelea:
“Câțiva jurnaliști au dezvoltat în ultima perioadă o adicție ciudată și dăunătoare reputației lor profesionale: aceea de a-l ataca pe primarul Carabelea și de a-i „sculpta” imaginea prin dezinformarea și manipularea pietrenilor. Așa se face că o publicație s-a repezit ieri să scrie despre ”lucrările de mântuială” fără să se documenteze sau să ceară măcar punctul de vedere al instituției. Cam așa ar face un jurnalist care își respectă condeiul și cititorii.
În primul rand, asfaltările la care se face referire sunt lucrări solicitate la finalul perioadei de garanție, respectiv remedierea tuturor defecțiunilor apărute, în vederea recepției finale. Contractul respectiv a fost încheiat acum 10 ani între Municipiului Piatra Neamț și S.C. Pa&Co International S.R.L. Oituz, județul Bacău. Având în vedere finalizarea perioadei de garanție a întregii lucrări, echipele firmei s-au deplasat din Bacău pentru finalizarea lucrărilor.
În timpul acestora, a început ploaia și au fost nevoiți să încheie, pentru a nu lasă gauri în asflat. A fost o decizie asumată, mai ales că la momentul respectiv nu era o cantitate foarte mare de averse pe mp. În plus, dacă gropile ar fi rămas neumplute, ar fi creat disconfort participanților la trafic.
În al doilea rând, am solicitat constructorului ca lucrările de remediere a defecțiunilor efectuate ieri, pe timp de ploaie, să fie refăcute, ceea ce s-a și întâmplat astăzi. În imaginile anexate vă prezentăm echipele lucrând la reasfaltare în condiții optime.
Dacă strada ar fi rămas găurită, ar fi vuit „binevoitorii” că la Piatra-Neamț nu se încheie lucrările. Nici cu soluția de compromis găsită nu e bine…Dincolo de rostogolirea de informații incomplete, în mod tendențios, adevărul rămâne. Lucrarea va fi recepționata la finalul perioadei de garanție în stare bună. Și asta se va simți și vedea de toți cei care trec pe acolo.De câte ori s-a mai făcut asta: solicitarea reparării la final de garanție? Oare de ce nu „binevoiesc ei” să aprecieze ce e de apreciat sau măcar să nu mânjească aiurea?… “
Nu am cerut părerea “profsorului” primar Andrei Carabelea pentru că avem la dispoziție REGLEMENTAREA TEHNICĂ „NORMATIV PRIVIND MIXTURILE ASFALTICE EXECUTATE LA CALD. CONDIȚII TEHNICE DE PROIECTARE, PREPARARE ȘI PUNERE ÎN OPERĂ A MIXTURILOR ASFALTICE”. Indicativ AND 605 – 2016 care precizează:
SECȚIUNEA 3 Așternerea mixturilor asfaltice
Art.83. Așternerea mixturilor asfaltice se va executa la temperaturi ale stratului suport și temperatura exterioară de minimum 10°C, pe o suprafață uscată.
Art.84. În cazul mixturilor asfaltice cu bitum modificat cu polimeri, așternerea mixturilor asfaltice se va executa la temperaturi ale stratului suport și temperatura exterioară de minimum 15°C, pe o suprafață uscată.
Documentul îl punem la dispoziție spre studiu și poate fi citit și descărcat de AICI!