Șpagă pentru angajare la Spitalul Municipal Roman

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț au efectuat marți, 16 martie, percheziții la Spitalul Municipal Roman, într-un dosar care vizează infracțiuni de corupție și de înșelăciune (citește articolul aici: Percheziții la Spitalul Municipal Roman).

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, ieri, Parchetul a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Tribunalului Neamţ, cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17 martie 2021 şi până la data de 15 aprilie 2021, a inculpatei C.M., pentru săvârşirea a patru infracţiuni de trafic de influenţă, prevăzute şi pedepsite de art. 291 alin. 1 Cod penal.

Din probele administrate până în acest moment, s-a reținut următoarea situație de fapt:

În perioada anilor 2019 – 2021, inculpata C.M. a pretins şi primit de la suspectele L.M.E., B.C.E. şi de la martorul L.M., sumele de 2.500 euro şi 11.000 lei, promiţând că îşi va trafica pretinsa influenţă asupra unor cadre medicale de decizie din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, fie pentru a obţine angajarea suspecţilor şi a martorului în posturi de asistenţi medicali, infirmieri sau îngrijitori în cadrul aceleiaşi unităţi medicale, fie pentru obţinerea unor acte medicale necesare întocmirii unor dosare de pensie.

„Dosarul penal este instrumentat cu sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul I.P.J Neamţ – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Brigăzii Operaţiuni Speciale Bacău si Serviciului Operaţiuni Speciale Neamţ.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea şi arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.” – au precizat procurorii pentru stiri-neamt.ro

One thought on “Șpagă pentru angajare la Spitalul Municipal Roman

  • 18 martie 2021 la 6:36 PM
    Legătură permanentă

    Felicitări! Mergeți și la Spitalul Roman-sectia psihiatrie.Este un infirmier șef acolo care oferă locuri de muncă în Spital.In 2019 era 800 euro un loc de infirmier

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: