DSP: cum decurge campania de vaccinare în județul Neamț (27 martie)

În județul Neamț au fost primite 48.653 de doze de vaccin împotriva covid-19: 37.933 doze Pfizer BioNTech, 4.640 doze Moderna și 6.080 doze AstraZeneca, în 25 tranșe.

De la începutul Campaniei de vaccinare, în județul Neamț, au fost administrate 43.519 doze de vaccin, din care 14.065 doza a 2-a. Au fost raportate 38 de reacții adverse locale și generale, care fac parte din categoriile frecvente și foarte frecvente.

În ultimele 7 zile au fost administrate 6.178 de doze de vaccin. 3.333 persoane au fost vaccinate cu doza 1 și 2.845 cu doza de rapel. A fost raportată o reacție adversă generală, post vaccinare.

Din data de 15 februarie 2021, echipele mobile ale centrelor de vaccinare din Piatra Neamț, Roman și Târgu Neamț și o echipă a Serviciului Județean de Ambulanță Neamț au început vaccinarea persoanelor nedeplasabile, a însoțitorilor acestora și a membrilor familiei.

In perioada 19-26 martie 2021 echipele mobile au fost desfasurat 12 misiuni, la persoane nedeplasabile. Au fost vaccinate 251 de persoane.
Au continuat activitățile de pregătire a centrelor de vaccinare pentru Campania de vaccinare: autorizarea centrelor de vaccinare, amenajarea centrelor de vaccinare, identificarea personalului din echipele de vaccinare.

Vaccinarea împotriva COVID-19 în situații speciale

Vaccinarea împotriva COVID–19 a persoanelor care au antecedente de infecție cu SARS CoV–2 nu este contraindicată; în aceste situații vaccinarea poate fi inițiata dupa vindecare.

Intervalul maxim între doza 1 și doza a-2-a este:

  • până la 35 de zile pentru vaccinul Moderna,
  • până la 42 de zile pentru vaccinul Pfizer BioNTech,
  • până la 12 săptămâni pentru COVID-19 Vaccine AstraZeneca.

Se recomandă respectarea cu strictețe a intervalelor sus-menționate, iar întârzierea efectuării dozei a-2-a se acceptă doar în situații punctuale și justificate medical.

În cazul în care o persoană dezvoltă infecție cu SARS CoV-2 după administrarea dozei 1 de vaccin împotriva COVID-19 aceasta va putea fi vaccinată după vindecare prin continuarea schemei inițiale de vaccinare cu același produs, adică se va administra doar doza a-2-a.

În cadrul schemei de vaccinare împotriva COVID-19 nu este permisă combinarea diferitelor tipuri de vaccin.

Persoana care prezintă reacție anafilactoidă după administrarea primei doze de vaccin împotriva COVID-19 nu va mai primi a doua doza a aceluiași tip de vaccin; în aceste situații se recomandă reluarea vaccinării cu un alt vaccin împotriva COVID-19 fabricat după o tehnologie diferită, la cel puțin 4-8 săptămâni.

În cazul unor situații excepționale justificate medical, reprogramarea dozei a-2-a se va efectua direct în platformă de programare, folosind modalitățile cunoscute, dar cu mai mult de 72 de ore înaintea datei programate inițial.

Reprogramarea dozei a-2-a nu este condiționată de existența unui loc liber în centrul de vaccinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: