DGASPC Neamț a început o anchetă în cazul copilului bătut de tată

Cazul băiețelului plecat de acasă a fost semnalat către DGASPC Neamț de reprezentanții Poliției și ai clubului de off-road care l-au găsit.

Ulterior, în urma audierilor preliminare, s-a decis securizarea copilului și instituirea măsurii de protecție în regim de urgență, băiatul fiind dus într-un centru al DGASPC Neamț.

Vineri, reprezentanții Poliției au dus copilul la Serviciul de Medicină Legală în vederea expertizării și a stabilirii conduitei ulterioare asupra tatălui, care, din primele informații, ar putea fi acuzat de rele tratamente împotriva minorului.

În privința băiatului, DGASPC Neamț va decide în maximum 5 zile  înlocuirea măsurii de protecție în regim de urgență cu o altă măsură de protecție – plasamentul familial, plasamentul la un asistent maternal, sau, în ultimă instanță, plasmentul într-un centru rezidențial.

Familia în cauză mai are 4 fetițe cu vârste cuprinse între 3 și 9 ani și este în curs o evaluare amănunțită pentru a se stabili dacă se impune și scoaterea acestora din familie.

One thought on “DGASPC Neamț a început o anchetă în cazul copilului bătut de tată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: