Să ne rugăm pentru Cătălin Denciu, medicul erou!

Sâmbătă seară, în jurul orei 18.30, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț a avut loc un incendiu care a afectat secția de ATI – unde erau internați, în două saloane, 16 pacienți. Cadrele medicale au intervenit, au încercat să stingă incendiul și să acorde ajutor pacienților.

Ioan Cătălin Denciu, medicul de gardă de pe secția ATI, a suferit arsuri în special pe membre. El a sărit în flăcări încercând să salveze pacienții.

Medicul Cătălin Denciu care a salvat mai mulți pacienți din al doilea salon afectat de incendiu și care a suferit rănile cele mai grave, face parte dintr-o familie de medici. Soția este ginecolog și au împreună doi copii, titrează stiri-neamt.ro.

Ioan Cătălin Denciu

Prof. dr. Daniel Coriu:

Suntem, de asemenea, alături de colegul nostru medic aflat de serviciu și care a suferit arsuri foarte grave în această tragedie încercând, potrivit informațiilor, să salveze pacienții. Sistemul de sănătate românesc trebuie să nu mai producă tragedii! Am avut incendiul de la Maternitatea Giulești, iar acum această tragedie care poate arată și infrastructura deficitară a spitalelor

Medicul rănit în incendiul de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ a fost adus la Bucureşti în cursul nopții de sâmbătă spre duminică și urmează să fie pregătit, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, pentru a fi transportat la o unitate medicală din Belgia.

3 comentarii la „Să ne rugăm pentru Cătălin Denciu, medicul erou!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: