Mii de autoturisme Ford rechemate în service. Ce modele sunt vizate

Ford România va rechema în service peste 6300 de autoturisme din cauza unor probleme la airbag-uri.

Vehiculele sunt echipate cu un airbag pentru şofer Takata care este conceput pentru a proteja şoferul în cazul unui accident.

Airbagurile sunt declanşate de un detonator care umflă rapid airbagul atunci când este necesar. Detonatorul din anumite airbaguri Takata se poate degrada în timp, datorită expunerii la anumite condiţii climaterice.

O combinaţie de timp, fluctuaţii mari de temperatură şi umiditate contribuie la degradarea detonatorului. Această degradare poate determina arderea prea rapidă a detonatorului atunci când airbagul este declanşat în cazul unui accident. Atunci când detonatorul arde prea rapid, presiunea înaltă din interiorul dispozitivului de umflare poate cauza ruperea acestuia. Un dispozitiv de umflare rupt poate arunca cu viteză fragmente ale acestuia spre ocupanţii vehiculului, determinând vătămări grave sau deces.

Ce modele sunt vizate

Modelele vizate de această campanie de rechemare sunt Mondeo, S-MAX şi Galaxy

Dealerul Ford autorizat va inspecta vehiculul şi va monta un airbag revizuit pentru şofer.

Vor fi trimise scrisori in legatura cu aceasta campanie tuturor utilizatorilor de autoturisme afectate pentru a se prezenta la cel mai apropiat Reparator autorizat Ford. Durata interventiei este cuprinsa intre 0.4 ore.

Seriile modelelor afectate pot fi gasite AICI (click)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: