1000 de lei amendă pentru aruncarea deșeurilor în loc nepermis

Polițiștii locali din cadrul Biroului Control – Compartiment Protecția Mediului – Poliția Locală Piatra Neamț s-au autosesizat cu privire la faptul că, în data de 31.10.2020, conducătorul auto al unei autoutilitare a depozitat deșeuri provenite din construcții, pe domeniul (fondul forestier) aparținând Direciei Silvice Neamț – Ocol Silvic Vaduri.

Agenții Poliției Locale Piatra Neamț, în limita competențelor conferite de lege, au identificat persoana care a aruncat deșeurile respective la marginea pădurii, în zona Ștrandului din Piatra Neamț și au anunțat conducerea Ocolului Silvic Vaduri .

Cel în cauză, (F.I. din Piatra Neamț) a fost sancționat de către lucrătorii Direcției Silvice Neamț cu suma de 1000 de lei pentru încălcarea art. 12, lit. ”f„ din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice (”constituie contravenţii silvice şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei până la 2.000 lei următoarele fapte: aruncarea sau depozitarea în fondul forestier naţional a reziduurilor menajere, industriale, petroliere sau rezultate din prelucrarea lemnului, a substanţelor chimice şi a apei sărate. În acest caz se aplică şi sancţiunea complementară de obligare a contravenientului de a aduce terenul de îndată la starea iniţială, pe cheltuiala sa”).

Contravenientul a igienizat zona și a transportat deșeurile la un depozit specializat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: