Răzvan Cuc: Planul PSD pentru combaterea pandemiei COVID-19! Când PNL nu face nimic, PSD vine cu lucruri concrete

Deputatul Răzvan Cuc declară că guvernul PNL, după un an de guvernare, are un singur scop și anume alegerile parlamentare.

Răzvan Cuc a transmis că PSD a pregătit deja un program de guvernare și că sunt măsuri concrete care pot fi luate din prima zi de guvernare. Toate au fost discutate cu specialiștii din domeniu și cu cei pe care PSD îi trimite în Parlament după 6 decembrie.

Răzvan Cuc, deputat:

În primul rând toți românii trebuie să aibă acces sigur și rapid la servicii medicale de calitate, de diagnostic și tratament. Vom îmbunătății supravegherea epidemiologică și vom face în așa fel încât românii care sunt infectați cu SARS-COV-2 să fie identificate rapid.

În prima zi de guvernare Grupul de Comunicare Strategică condusă de un om care nu a fost în stare să finalizeze nici măcar facultatea și a cărei componență este secret de stat va dispărea, însă va fi înlocuit cu un Centru de Comunicare Integrat COVID-19 din care să facă parte medici, sociologi, psihologi și specialiști în comunicare.

Există bani, există specialiști, România poate lupta cu această pandemie, însă e nevoie de oameni cu expertiză care să vină rapid cu măsuri concrete!

Planul PSD pentru combaterea epidemiei de COVID-19

Obiectiv general: Obiectivul general este de a reduce transmiterea virusului și de a proteja persoanele cele mai vulnerabile cu risc de forme grave, complicații și deces, de a asigura accesul la sistemul medical și tratament al pacienților infectați, de a permite accesul bolnavilor cronici la serviciile medicale necesare.

I. Ce trebuie să facem?

1. Consolidarea capacității de răspuns la nivelul asistenței medicale pentru a gestiona un număr ridicat de pacienți COVID-19, inclusiv pentru cei care necesită terapie intensive.

2. Protecția personalului medical, cu prioritate a celor implicați în tratarea pacienților COVID-19 și a medicilor de familie.

3. Consolidarea și coordonarea capacității de răspuns a structurilor de sănătate publică – DSP, INSP.

Obținerea în maximum 48 de ore a rezultatelor testării și comunicarea lor.

3.1. Controlul transmiterii în rândul copiilor și al adulților.

Protejarea persoanelor vulnerabile din punct de vedere medical.

3.2. Identificarea, controlul și gestionarea focarelor de SARS-CoV-2 prin măsuri de întrerupere a transmiterii:

• identificarea precoce a focarelor si a persoanelor infectate, izolarea si tratarea acestora.

• testarea contactilor apropiati ai persoanelor infectate.

• consilierea persoanelor infectate si a contactilor acestora privind pasii de urmat si indrumarea rapida catre serviciile medicale.

4. Măsuri ne-medicale de reducere a transmiterii, care pot implica limitarea anumitor activităti pe o perioada limitată.

Doar când e nevoie! Doar în funcție de riscul real al transmiterii, pentru fiecare tip de activitate și unitate în parte.

Școlile vor funcționa în raport cu situația epidemiologică locală și cu riscul evaluat pentru FIECARE ȘCOALĂ.

Acordarea a minimum 72 de ore agenților economici pentru conformare în cazul restricțiilor preventive.

Menținerea funcționalității școlilor și a activităților economice (inclusiv de alimentație publică) este esentială pentru buna funcționare a societății.

ESTE VITAL ECHILIBRUL între limitarea transmiterii infecției și funcționarea economiei și a activităților sociale.

5. Instruirea personalului instituțiilor publice, altele decât cele medicale, răspunzătoare de implementarea măsurilor de reducere a transmiterii.

6. Dezvoltarea parteneriatului autorităților locale cu operatorii economici pentru implementarea măsurilor de bună practică care să limiteze transmiterea și să facă posibilă continuarea activităților.

FOARTE IMPORTANT! Populația trebuie să fie în parteneriat cu autoritățile, NU să fie considerată ”vinovatul” care trebuie sancționat pentru extinderea epidemiei în România.

PRIORITATEA o constituie consilierea și îndrumarea populației și NU aplicarea sancțiunilor și măsurilor coercitive excesive.

II. Strategiile de testare. Acțiuni

PRINCIPIU: Acces neîngrădit la testare acolo unde și atunci când este nevoie!

1. Extinderea testării în comunitate, în funcție de risc.

Beneficii:

• identificarea rapidă și izolarea focarelor.

• identificarea persoanele pozitive.

• prevenirea transmiterii ulterioare.

• prevenirea transmiterii intraspitalicești a virusului.

2. Testarea tuturor indivizilor, indiferent de simptome, în locurile cu incidență ridicată.

Astfel sunt identificate cazurile pre-simptomatice și asimptomatice și se întrerup lanțurile de transmitere prin izolarea promptă a persoanelor infectate.

3. Accesul facil la testare. Dezvoltarea unei aplicații informatice care să permită oricui să beneficieze de testare, la nevoie, în cazul în care consideră că este la risc de infecție.

4. Creșterea capacității de testare, în condiții de control al calității, prin crearea de centre regionale de training și supervizare, în parteneriat cu instituțiile de învățământ medical superior și cu Institutul Cantacuzino.

5. Încurajarea producției de medicamente autohtone și de dispozitive medicale necesare pentru diagnosticarea și tratamentul COVID-19.

Categorii de persoane la care este indicată testarea.

Algoritmul de testare se actualizează periodic în functie de evoluția pandemiei și de modificarea recomandărilor internaționale.

Răspunde:

Ministerul Sănătății. Propune INSP, cu consultarea comisiilor de specialitate de epidemiologie, microbiologie.

1. Simptomatici și alte categorii stabilite de INSP, pe baza recomandărilor OMS și ECDC – Program MS.

2. Personal medical, angajați din sectoare publice expuse; testare periodică la 15-30 de zile – Program MS și angajatori.

3. Testarea rapidă a pacienților înainte de consult sau internarea în spital cu teste de antigen, aflate pe lista OMS.

4. Încurajarea angajatorilor să își testeze periodic personalul asimptomatic cu teste de antigen, aflate pe lista OMS, acordarea de consiliere și deduceri financiare pentru cheltuielile cu testarea.

III. Monitorizarea contacților

Contacți cu risc ridicat. Acțiuni: identificare rapidă, testare și izolare indiferent dacă au sau nu simptome.

Contacți cu risc scăzut. Acțiuni: identificare, testare, indiferent de simptomele lor, dacă provin din zonele cu risc ridicat (exemplu – centrele de îngrijire a persoanelor vârstnice). Astfel se pot identifica din vreme cazurile secundare.

Carantina/ izolarea. 14 zile zile pentru cei care au avut contact apropiat cu cazuri confirmate. 10 zile după expunere dacă testul PCR în a 10-a zi este negativ.

IV. Comunicare. Educație publică

Obiectiv esențial: Reconstruirea încrederii între autorități, cetățeni și personalul medical, pentru gestionarea eficientă și controlul pandemiei.

Înființarea Centrului de Comunicare Integrat COVID-19

(CCI – COVID-19)

Structură profesionistă care include medici, sociologi, psihologi, specialiști în comunicare, informaticieni.

Termen de realizare: 30 de zile.

Răspunde: MS, MAI, STS, SRI.

Coordonare tehnică medicală: INSP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: