73 de străzi pietruite au fost asfaltate în ultimii patru ani în Piatra Neamț

Primarul municipiului Piatra-Neamţ, Dragoş Chitic, consideră că una dintre promisiunile făcute pietrenilor şi pe care a reuşit să o onoreze în mandatul său a fost cea privind modernizarea străzilor din municipiu. 

În cei patru ani în care a administrat oraşul, 73 de străzi pietruite au fost asfaltate, însumând 23,4 kilometri. Aşa se face că, în acest moment, în Piatra-Neamţ mai sunt doar 6,9 kilometri de străzi neasfaltate, dar, în conformitate cu ritmul lucrărilor de până acum, într-un an se va atinge obiectivul propus: Piatra-Neamţ un oraş cu asfalt pe toate străzile. 

„Modernizarea străzilor din Piatra-Neamț a reprezentat pentru mine o prioritate în acest mandat. Am reuşit să asfaltăm în perioada mandatului meu de primar un număr de 73 de străzi pietruite, însumând 23,4 kilometri. Din cei 163 de kilometri de străzi ale municipiului nostru, la momentul la care am preluat conducerea primăriei pietrene, mai erau de asfaltat 30,3 kilometri, iar acum au mai rămas de modernizat 6,9 kilometri, ceea ce reprezintă doar 4,2 % din totalul străzilor. Suntem astfel extrem de aproape de realizarea unui obiectiv deosebit de important: Piatra-Neamţ – un oraş cu toate străzile modernizate”, a declarat primarul Dragoş Chitic. 

În paralel cu aceste lucrări de modernizare, în fiecare an au fost realizate şi lucrări de reparaţii capitale ale străzilor din oraş, ce au constat în frezarea covorului asfaltic degradat și turnarea unui nou covor asfaltic pentru mai bine de 50 de kilometri din reţeaua rutieră a municipiului Piatra-Neamţ. 

„Vom continua în acelaşi ritm, adaugând la investiţiile din bugetul local, cele trei proiecte majore din fonduri europene care cuprind modernizarea infrastructurii rutiere, proiecte pentru care am semnat deja contractele de finanţare şi sunt în implementare. Practic, din primăvara anului viitor, prin implementarea acestor proiecte, oraşul nostru va deveni un şantier, în cel mai bun sens al cuvântului, iar condiţiile de trafic rutier vor fi mult îmbunătăţite după finalizarea acestor proiecte. Acest lucru dovedeşte că, dacă există o administrare eficientă a resurselor, chiar şi în condiţiile unui buget greu încercat de datorii provenind din anii trecuţi, se pot găsit soluţii pentru ca pietrenii să poată circula pe străzi modernizate şi bine întreţinute”, a mai declarat primarul Dragoş Chitic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: