Situația cazurilor de COVID-19 în județul Neamț la 21 august 2020

În județul Neamț, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate 1.909 cazuri covid-19, din care 74 decese.

Începând cu 1 august a.c. s-a înregistrat un constant trend crescător de cazuri noi, totalizând 577 cazuri. În perioada 14-21 august au fost raportate 222 cazuri noi și 4 decese.

Localitățile cu cele mai multe cazuri înregistrate în ultimele 14 zile sunt municipiul Piatra Neamț cu 26% din cazuri, Roman cu 16% din cazuri și Târgu Neamț 8% din cazuri.

În această perioadă au fost depistate și anchetate mai multe focare de familie și de colectivitate:

1. În Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Roman, în contextul necesității internării unui beneficiar în altă unitate și a monitorizării periodice conform Metodologiei de supraveghere a COVID 19, a fost depistat, în 14 august, 1 caz covid-19 pozitiv. În cadrul anchetei epidemiologice au fost testați 47 de elevi și 17 salariați. În data de 20 iulie au fost confirmați covid-19 pozitivi 25 de elevi și 1 salariat – care urma să revină în activitate din concediu. 2 persoane (salariatul și 1 elev) au fost internate în spitalele suport covid din județ. Starea de sănătate a celorlalți elevi a fost evaluată, în unitate, de catre un medic infecționist. Copiii sunt izolați în centru și sunt monitorizați de către personalul medical al centrului. A fost dispusă carantinarea unității, începând cu 21 august, cu gruparea beneficiarilor pe negativi/pozitivi și organizarea personalului in ture de 14 zile la serviciu și 14 zile la domiciliu. A fost efectuată dezinfecția spațiului și au fost refăcute stocurile de echipamente de protecție și materiale sanitare.

2. În cadrul unei unități de turism din județul Neamț a fost depistat, în data de 13.08.2020 un focar covid-19. În total sunt infectați 6 salariați. Cele 6 persoane au fost internate la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamt. Pentru 4 angajati, testati negativ Covid-19, a fost instituită carantina la o adresa declarata de ei. Unitatea a fost închisă pentru 24 ore și a fost efectuată dezinfectia generala atat la locație cat si la autoturisme. Pentru continuarea activității au fost aduși alti 8 angajati.

3. În cadrul unei firme de construcții, cu puncte de lucru și în alte județe, a fost depistat un focar: 25 de persoane au fost confirmate covid-19 pozitive și au fost izolate în spitale suport covid. Pentru alți 7 salariați, testati negativ Covid-19, a fost instituită carantina la o adresa declarata de ei.

În prezent, 305 de persoane confirmate covid-19 sunt internate în cele 2 spitale suport covid-19 din județul Neamț. 8 persoane sunt internate la ATI. În Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț sunt internați 63 suspecți. Din spitalele din județul Neamț au fost externate 1175 persoane.

Până în prezent DSP a eliberat 1.615 decizii de carantinare și 314 decizii de prelungire a izolării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: