Să ne cunoaștem candidații pentru consiliul local Piatra Neamț: Sergiu Orghidan, PMP

Sunt Sergiu Orghidan, am 33 de ani, de profesie inginer silvic. Am absolvit Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere din cadrul Universității Transilvania din Brașov.

Candidez la funcția de Consilier Local al Municipiului Piatra Neamț, din partea PMP – Partidul Miscarea Populara.

Prin natura profesiei mele sprijin in mod deosebit conectarea omului cu natura. Proiectele pe care doresc sa le realizez sunt trasee montane și asociate lor, montainbike .

Un astfel de traseu ar putea fi realizat impreuna cu ROMSILVA , avand ca punct de plecare Colibele Haiducilor , continuând Cozla, Cârlomanu, Varful Bobeica și punct de sosire Sarata. Este un traseu care poate fi parcurs atat de bunici cat si de nepoti.

Continui in aceeasi zona, cu un proiect dezbatut si aprobat in biroul local PMP, prin care sa crestem interesul turistilor pentru vizitarea municipiul Piatra Neamt, prin construirea unei gradini zoologice de mari dimensiuni, in care sa putem regasi atat fauna autohtona cat si specii care se pot adapta climatului nostru.

Ca locatie, ideal, ar fi muntele Cozla , fara a interveni foarte mult in zona cu “betoane”, lasand poteci pentru vizitare si cadru cat mai natural atat pentru animale cat si pentru vizitatori. Gradina zoologica nu inseamna, in opinia mea, un tarc cu animale. Tot ce tine de fauna trebuie observat si studiat in conditii cat se poate de naturale.

Prin aceste proiecte realiste , realizabile cu fonduri europene prin programul POR 2020 – 2024 fara a suplimenta cheltuielile bugetului local, putem creste utilitatea zonei atat din punct de vedere al mediului cat si economic; dezvoltarea zonei Colibele Haiducilor, Cercul Gospodinelor, Partia de schi, Iglu si Telegondola si putem deveni cu adevarat oras turistic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: