Restaurantele ar urma să se deschidă cel mai târziu pe 9 iulie

9 iulie este data limită pentru redeschiderea în interior a restaurantelor în România. Reprezentanţii industriei HORECA au avut discuţii săptămâna aceasta cu Guvernul Orban.

Anunţul a fost făcut, joi, de reprezentanţii industriei HORECA după o întâlnire organizată, la Guvern. Ulterior, surse oficiale au confirmat că 9 iulie ar fi data redeschiderii restaurantelor.

Potrivit Știrilor PRO TV, un grup de lucru comun va pune la punct normele pentru deschiderea localurilor, dar şi unele noi pentru terase, unde ar putea fi permis ca la o masă să stea mai mult de 4 persoane.

Premierul Ludovic Orban a menţionat că scopul acestui demers comun este ca împreună, autorităţi şi sectorul HORECA, să lucreze “pentru siguranţa clienţilor şi pentru a le oferi încredere că atunci când restaurantele îşi vor relua activitatea serviciile vor fi oferite în condiţii de protecţie şi nu va exista riscul îmbolnăvirilor”.

Reprezentanţii HORECA au apreciat măsurile de sprijinire a turismului cuprinse în Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică şi au oferit sprijinul şi expertiza pentru pregătirea punerii lor în aplicare

Reprezentanţii HORECA au cerut ca odată cu deschiderea restaurantelor să se să relaxeze şi măsurile pentru terase şi evenimente. De pildă, angajaţii să nu mai poarte mănuşi şi să aibă voie mai multe de 4 persoane la aceeaşi masă chiar dacă nu sunt din aceeaşi familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: