Profesorii de religie vor avea posibilitatea de a accesa o platformă de învăţământ online

Platforma religieonline.ro, la care lucrează peste 120 de profesori şi specialişti din diferite domenii din ţară, a fost gândită într-o manieră didactică, pentru a acoperi toată programa școlară. La final, profesorii vor avea la dispoziție materiale şi lecţii online, adresate elevilor de la clasa pregătitoare până la clasa a douăsprezecea, pe care le vor putea folosi în activitatea lor didactică.

Proiectul a debutat în luna martie, în perioada în care, din cauza pandemiei, educația s-a mutat în online. Atunci mai mulţi profesori de religie din ţară au primit o serie de exerciţii, pe care le-au putut folosi în activitatea lor didactică. Materialele au fost adunate în urma experienței a patru ani de concursuri online, la disciplina religie. „Alături de Hristos în Europa secolului XXI” este o competiție pe care profesoara de religie din Cluj-Napoca, Ioniţa Timiş, a inițiat-o în anul 2016 şi la care au participat, în fiecare an, elevi români din diverse țări ale Europei.

„Este o modalitate eficientă de a studia ora de religie într-o manieră modernă, atrăgătoare, plăcută și ușoară. Din reacțiile  primite de la elevii din întreaga țară, am constatat plăcuta impresie pe care au avut-o față de această modalitate inedită de a studia religia, care, iată, se adaptează oricăror timpuri și oricăror vremuri”, a spus profesoara de religie Ioniţa Timiş.

Chiar dacă din toamnă învățământul clasic va reveni la normal, platforma va rămâne la fel de utilă. „Profesorii din întreaga țară vor beneficia de materiale auxiliare, publicate în format electronic și încărcate pe Platforma Religieonline.ro și care urmează a fi depuse la Ministerul Educației Naționale, spre evaluare și avizare”, a adăugat profesoara de religie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: