Fără limită de studii la examenul auto!

Orice persoană cu vârsta minimă de 18 ani și integră din punct de vedere fizic și psihic poate candida pentru obținerea permisului de conducere în România, dacă îndeplinește condițiile cerute de Ordinul MAI 268/2010.

În acest act nu este restricționată sub nicio formă obținerea permisului de conducere al autovehiculelor de nivelul minim de studii.

Cu siguranță că ar fi mult mai bine pentru toată lumea dacă persoana aflată la volanul sau la ghidonul unui vehicul ar avea studii sau capacități intelectuale mai ridicate, în primul rând pentru înțelegerea și siguranța traficului auto.

În mediul online au fost lansate mai multe petarde mediatice menite să panicheze persoanele care au studii reduse și să le determne să dea fuga la școlile de șoferi pentru a se înscrie în procedurile pentru obținerea atât de mult doritului permis de conducere.

Ca urmare, am verificat și am aflat că în România, deocamdată obținerea permisului de conducere nu este condiționată de studii.

ACTUALIZARE IANUARIE 2022!

“Urmare a informațiilor apărute în mediul online cu privire la introducerea învățământului minim obligatoriu de 10 clase pentru obținerea permisului de conducere, vă comunicăm faptul că, în prezent, la nivelul D.R.P.C.I.V. nu există niciun astfel de proiect de modificare a legislației în vigoare (DRPCIV)

Această informație apare periodic în mediul online dar nu are nicio bază legală deocamdată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: