Dosar de cercetare penală în cazul copiilor intoxicați la școala de la Petru Vodă!

Polițiștii nemțeni au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul celor 5 elevi ai Școlii “Iustin Pârvu” Poiana Teiului, care au ajuns la spital în stare gravă, în această dimineaţă, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

Prefectul George Lazăr despre situația celor cinci copii:

Încă din data de 25.11.2019 s-a întocmit proces verbal de control de către Inspectoratul de Situații de Urgență Neamț prin intermediul căruia s-au constatat mai multe nereguli la centrala pe lemne aflată în dotarea școlii și s-a stabilit o serie de măsuri care trebuiau puse în aplicare.

Din datele celor de la Inspectoratul de Situații de Urgență Neamț se pare că, nici până astăzi, măsurile nu s-au aplicat și nu s-a remediat problema, ajungându-se la situația în care cinci copii au acuzat o stare de rău, provocata de intoxicația cu monoxid de carbon provenită de la centrala școlii.

Astfel, am întrunit reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, Inspectoratul de Situații de Urgență Neamț, Inspectoratul Școlar Județean, Inspectoratul de Stat în Construcții pentru a dispune măsurile legale de verificare și sancționare a celor care se fac vinovați.

În cauză – Inspectoratul de Poliție Județean Neamț s-a sesizat cu infracțiunea de vătămare corporală din culpă deschizându-se în acest sens dosar penal, iar Inspectoratul Școlar Județean urmează să facă o anchetă pe linia de management școlar, Inspectoratul de Stat în Construcții un control privind construcția, iar Inspectoratul de Situații de Urgență Neamț va întocmi proces verbal la fața locului cu sancțiunile care se impun și planul de remediere.

Personal, în calitate de prefect al județului Neamț, consider că trebuie luate cele mai drastice măsuri față de cei care se fac vinovați de situația creată – pentru că nu este normal să se neglijeze sănătatea și viața copiilor care merg la școală, iar din lipsa de implicare, pe de o parte a doamnei director a școlii, și respectiv a doamnei primar  – să fie puși 134 de copii în asemenea riscuri.”

Reamintim că prin apel la 112, pompierii au fost anunțați că 12 elevi de la o școală din Pentru Vodă au acuzat stare de rău. (Știrea inițială poate fi citită AICI)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: