Spitalul de Urgență Piatra Neamț, în atenția președintelui Consiliului Județean

Ionel Arsene a făcut o vizită la unitatea spitalicească, pentru a vedea stadiul lucrărilor de modernizare a Laboratorului de imagistică.

Lucrările de modernizare a spațiului în care va fi deschis Laboratorul de imagistică medicală au fost finalizate. În cursul zilei de astăzi, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean, a efectuat o vizită la Unitatea de Primiri Urgențe a celui mai mare spital din Neamț, acolo unde vor funcționa noul computer tomograf, aparatul de radiologie pentru oase lungi și cabinetele medicale ale specialiștilor în imagistică.

Cu fonduri de la Consiliul Județean Neamț au fost amenajate șase spații în care va funcționa Laboratorul de imagistică.

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț

Urmăresc îndeaproape toate proiectele care se derulează în Spitalul Județean. Mă interesează să fie lucrări de cea mai bună calitate, realizate la termen. Apreciez cum arată spațiile pregătite pentru computerul tomograf și aparatul de radiologie, care vor deservi Unitatea de Primi Urgențe. Suntem în faza de obținere a avizelor pentru funcționarea acestor echipamente. Cea mai importantă aprobare este a Comisiei Naționale pentru Controlul Activității Nucleare. Îi asigur pe nemțeni că acord toată atenția domeniului sănătății! Mă preocupă să modernizăm spitalele, să le dotăm, să avem grijă de pacienți și de specialiști!

Odată cu punerea în funcțiune a celor două aparate, medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe vor avea aparatura necesară pentru investigații și diagnostic rapid, iar aglomerația de la actualul computer-tomograf va dispărea.

În cursul anului trecut s-au alocat aproape 20 de milioane de lei de la Ministerul Sănătății, pentru investiții în sistemul de sănătate din județ. Banii sunt folosiți pentru dotările cu aparatură medicală în cele cinci spitale importante din Neamț.

Astfel, Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț i-au fost alocați 10.406.000 milioane lei, bani folosiți pentru achiziționarea unor echipamente medicale, precum un nou computer tomograf, aparate de anestezie, paturi pentru ATI, unități pentru laparoscopie și monitoare pentru funcții vitale; Spitalului Municipal de Urgență Roman i-au fost alocați 3.444.000 lei, o parte din sumă fiind folosită pentru achiziționarea unui computer tomograf; Spitalul Orășenesc Târgu Neamț a fost finanțat cu 3.488.000 lei, Spitalul Orășenesc Bicaz cu 1.813.000 lei, iar Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani cu 469.000 lei, banii fiind folosiți pentru achiziționarea de aparatură medicală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: