Prefectul Lazăr a organizat o întâlnire pentru pregătirea juridică a procesului privind limita administrativă de hotar dintre Harghita și Neamț

Prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr, a organizat o întâlnire în cursul zilei de 13 ianuarie 2020 cu reprezentanții Primăriei comunei Bicaz Chei, ai Consiliului județean Neamț, reprezentanți ai Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Neamț, precum și Asociația Drepturilor Omului și Solidarității Sociale Neamț.

Prin sentința nr. 856 din 12.06.2019, pronunțată de Tribunalul Prahova, Secția a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal în dosarul nr.1417/105/2011* a fost admisă cererea de chemare în judecată formulată de municipiul Gheorgheni, a fost anulat procesul – verbal emis în anul 1998, având ca obiect stabilirea traseului hotarului administrativ și a fost stabilită linia de hotar dintre teritoriul administrativ al orașului Gheorgheni și teritoriul administrativ al comunei Bicaz Chei, astfel: DN 12 Gheorgheni (DN 1) – Lacu Roșu – limita jud. Neamț 0 +000.32 + 32,000 km, conform Hotărârii Guvernului nr.540/2000 din 22.06.2000, publicată în Monitorul Oficial, Partea I a nr.338 din 20.07.2000.

Împotriva acestei sentințe au declarat recurs Instituția Prefectului – județul Neamț, comuna Bicaz Chei, Consiliul județean Neamț si Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Neamț, iar Asociația Drepturilor Omului și Solidarității Sociale a formulat cerere de intervenție. Cauza are termen de soluționare la data de 19.02.2020.

La întâlnirea organizată a fost analizat stadiul procesual, modul în care au fost soluționate de către Tribunalul Prahova atât excepțiile procedurale, cât și fondul cauzei, înscrisurile depuse la dosar, în scopul asigurării reprezentării juridice, pentru justa soluționare a litigiului și stabilirea situației de legalitate.

S-a stabilit ca toate instituțiile și autoritățile sus menționate să delege câte un reprezentant care să fie prezent la toate termenele de judecată ce vor fi acordate în această cauză, dată fiind complexitatea litigiului.

De asemenea, au fost discutate înscrisurile depuse la dosarul cauzei, inclusiv cele privind excepțiile procedurale invocate de fiecare parte. În continuare stabilind ca Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Neamț să întocmească o notă, însoțită de documente relevante din care să rezulte situația reală din teren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: