Încă un șofer prins conducând sub influența drogurilor!

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Săvinești au depistat în trafic, ieri, un tânăr din Dumbrava Roșie, aflat sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 10 ianuarie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Săvinești au depistat un tânăr de 25 de ani, din Dumbrava Roșie, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din Săvinești.

Întrucât conducătorul auto manifesta un comportament suspect, fiind incoerent în mișcări și vorbire, a fost condus la sediul poliției.

Acesta a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând o valoare pozitivă pentru Cannabis. Astfel, tânărul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a prezenței substanţelor psihoactive.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

IPJ Neamț:

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț reiterează faptul că substanțele psihoactive influențează comportamentul conducătorului auto, afectează capacitatea de a conduce, diminuează reflexele, acesta nemaiputând fi stăpân pe propriile mișcări și evita obstacolele apărute în cale.

Conducătorul auto care a consumat substanțe psihoactive poate deveni agresiv, trecând ușor de la o stare calmă la una de nervozitate, de cele mai multe ori finalitatea fiind producerea unui accident rutier, uneori cu consecințe deosebit de grave.

Legislația rutieră incriminează ’’conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe’’ în articolul 336, alin. 2 din Codul Penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: