Flăcările omoară copii! Nu îți lăsa copilul singur în casă!

Copiii sunt cei mai vulnerabili atunci când vorbim despre incendii produse la locuințe sau gospodării! Este o realitate susținută de statistici și anume faptul că cei mici au devenit, pe fondul lipsei de supraveghere, principalele victime în cazul manifestării unor astfel de evenimente.

În urma incendiilor produse la locuințe, în anul 2019, 8 copii au decedat, iar alți 27 au fost răniți.

IGSU: “Cauzele acestor situații sunt multiple, începând de la mijloace de încălzire improvizate, manevrarea necorespunzătoare a aparatelor electrice, a celor care funcționează pe bază de gaze sau alte tipuri de combustibil, continuând cu utilizarea coșurilor de fum fără protecție, neetanșate sau obturate și care nu permit evacuarea gazelor arse, până la lăsarea copiilor nesupravegheați în apropierea unor surse de foc deschis sau a echipamentelor electrice.”

Părintele sau tutorele trebuie să cunoască pericolul unor astfel de împrejurări pentru siguranța copiiilor lor.

Pentru evitarea unor astfel de evenimente, pompierii recomandă părinţilor supravegherea permanentă a micuţilor, pentru a fi eliminată orice posibilitatea ca aceştia să-și pună viața în pericol.

Totodată, în situația în care părăsiți locuința, decuplați aparatele electrice sau orice altă sursă de încălzire. În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate in dificultate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: