Directorul Salubritas explică amenda de 2000 de lei încasată de doctorul adăpostului de câini!

La sfârșitul lunii decembrie 2019, doctorul adăpostului pentru câini de la Salubritas, Andrei Tudor, a fost amendat de către DSV Neamț cu 2000 de lei.

În câteva postări făcute publice, au apărut o serie de imagini de la adăpostul de câini. În imagini era vorba de un incident violent între câinii cazați la adăpost. Astfel, lucrătorii de la DSVSA Neamț au mers în control la adăpostul de câini.

Amenda a fost dată deoarece câinii nu erau așezați în adăpost după sex ci după alte criterii, cum ar fi agresivitatea și mărimea.

Andrei Tudor, medicul adăpostului

Andrei Tudor, medic

Organizarea nu se face dupa sex pentru că acești câini stau timp de 3 săptămâni iar după această perioadă se obține decizia de eutanasie.

Cristian Sauciuc, directorul Salubritas

Cristian Sauciuc a explicat de ce a apărut agresivitatea între câinii adăpostului

Un grup de voluntari au dat mâncare câinilor aflați la o boxa de lângă boxa în care a avut loc evenimentul. Cel mai slab dintre cainii aflați în acea boxă a fost agresat.

Sauciuc a declarat că va lua imediat măsuri ca astfel de situații să nu se mai repete și totodată și să aducă adăpostul la standardele impuse de DSVSA. Totodată va face un nou regulament de ordine interioară iar voluntarii și vizitatorii vor intra având o legitimație.

În acest moment în adăpost sunt 209 câini.

În continuare puteți urmări integral conferința de presă susținută de directorul Salubritas, Cristian Sauciuc.

Foto copertă: Ham Piatra Neamț

2 comentarii la „Directorul Salubritas explică amenda de 2000 de lei încasată de doctorul adăpostului de câini!

 • 9 ianuarie 2020 la 8:13 PM
  Legătură permanentă

  Nu mai bagati voluntarii in discutii in care nu ar trebui sa fie bagati de fapt! Sunt unul dintre voluntari si am fost prezenta in adapost la acel incident. Domnule Sauciuc, vreau sa va spun ceva!! In momentul in care noi am inceput sa dam de mancare cainele era deja mort pe jos. Agresiunile ce au avut loc in acea boxa nu au avut de a face cu noi , cu faptul ca dadeam noi de mancare! Da, au fost facute poze, iar unul dintre ingrijitori a parut sa fie foarte revoltat. “Din cauza voastra!! Din cauza ca faceti poze si le puneti pe cine stie unde”. De asemenea, ati spus ca nu aveti niciun video in care sa vedeti voluntarii actionand cand vine vorba de un incident. Adevarat domnule, primul lucru pe care eu ar trebui sa il fac cand 2 sau mai multi caini se iau la bataie e sa scot telefonul. Primul lucru pe care il fac este sa intervin. Daca sunt acolo si stiu ca pot salva o viata, o fac, fara sa stau pe ganduri!..de fapt..ati spus ca nu am voie sa intervin ca voluntar, ci ar trebui sa anunt, sa anunt ingrijitorii. Ca sa ce? Sa trag de timp? Sa caut pe cineva sau sa scot telefonul ca sa fac dovezi pentru domnul Sauciuc NU este o solutie cand cainii se bat! Va rog sa nu mintiti in privinta noastra, voluntarii, pentru ca numai noi stim prin ce trecem , de ce incidente avem parte si cat efort fizic si psihic am depus in acesti ani! “Sunt lucruri pe care nu le putem opri daca nu ne ajuta voluntarii” Acest comentariu al dumneavoastra ma lasa putin confuza.. noi ne facem treaba in limita in care avem voie si in limita limitelor in care putem face ceva! Cu ce ati vrea sa va ajutam daca nici macar sa va asumati niste incidente nu puteti si trebuie sa implicati voluntarii pana si in aceste cazuri?

  Răspunde
  • 9 ianuarie 2020 la 8:46 PM
   Legătură permanentă

   Voi pe cine credeți? :))
   Pe cineva care face bani din asta sau pe cei care fac asta din plăcere și pasiune pentru animale.. Adică fiți și voi logici odată în viata asa :))

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: