A fost declarată starea de urgență la nivel global în urma epidemiei de coronavirus!

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat joi, 30 ianuarie 2020 că a declarat stare de urgență la nivel global în urma epidemiei de coronavirus.

Decizia OMS a fost motivată de faptul că noul coronavirus continuă să se extindă și în afara Chinei.

Bilanțul din China este unul grav: oficial au murit 170 de oameni și alți 7.800 s-au îmbolnăvit. Infecțiile s-au răspândit în cel puțin 15 țări. OMS a anunțat că au fost identificate momentat 98 de cazuri în 18 țări, dar nicio persoană nu a decedat în afara Chinei. Au mai existat opt cazuri de infecție de la om la om, în Germania, Japonia, Vietnam și Statele Unite.

Ministerul Afacerilor Externe a emis o alertă de călătorie pentru Republica Populară Chineză

În contextul focarului de pneumonie virală (coronavirus) din Republica Populară Chineză, provincia Hubei, localitatea Wuhan, Ministerul Afacerilor Externe recomandă amânarea călătoriilor în această zonă până la normalizarea situației.

Totodată, MAE recomandă cetățenilor români care se află deja în R.P. Chineză să urmeze măsurile de precauție și igienă recomandate în aceste situații și să evite deplasarea în locurile unde sunt manipulate animale vii sau moarte, precum și contactul cu persoane bolnave, în particular cu cele care prezintă simptome respiratori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: