Județul Neamț intră sub un nou cod portocaliu de ploaie!

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o nouă avertizare de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate, pentru toate regiunile țării. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp.

În intervalul 03 iunie, ora 10.00 – 04 iunie, ora 10.00, a fost instituită avertizarea Cod Galben în Moldova, Oltenia, Muntenia, Transilvania, Maramureș și local în Dobrogea și Banat, unde se vor înregistra averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 30-40 l/mp.

Începând de astăzi, 03 iunie, ora 12.00, până mâine dimineață, 04 iunie, la ora 06.00, a fost instituită avertizare Cod Portocaliu. În Moldova, jumătatea de nord a Munteniei și Olteniei, precum și în sudul și estul Transilvaniei va ploua abundent, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40-50 l/mp și izolat 60-80 l/mp. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: